Kijkje in de keuken: zo worden de vrolijke HappySoaps gemaakt! - HappySoaps NL

Kijkje in de keuken: zo worden de vrolijke HappySoaps gemaakt!

Jezelf inzepen met de vrolijke Body Wash Bar of je haren wassen met de Shampoo Bar; altijd een fijn genietmoment onder de douche. Heb je je tijdens die momenten weleens afgevraagd hoe HappySoaps eigenlijk gemaakt worden? Het antwoord lees je in deze blog!  

 

Think global, act local
Alle HappySoaps worden handgemaakt in Nederland.
Dit heeft meerdere voordelen. Zo weten wij 100% zeker welke ingrediënten onze producten bevatten. Daarbij kunnen we er zo voor zorgen dat alles soepel en volgens slimme processen verloopt. Maar er is nog een voordeel. Doordat wij onze producten in Nederland produceren scheelt het onnodig veel transport en dus CO2-uitstoot wat beter is voor de planeet. Oftewel think global but act local!  

 

Het begin
Maar hoe worden de Bars nou echt gemaakt? De basis is om na een grondige ontwikkelingsfase de juiste grondstoffen en ingrediënten te vinden. Deze moeten uiteraard voldoen aan onze hoge standaardeisen. Bij HappySoaps gebruiken we alleen natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de planeet. Na het selecteren van de juiste ingrediënten worden deze in een specifieke volgorde grondig met elkaar vermengd. Zo weten we zeker dat elk ingrediënt optimaal wordt benut.  

 

 

Persen
Alle belangrijke en natuurlijke ingrediënten worden samengeperst tot een lange, grote Bar. Dit gebeurt in de zeperij in Nederland.
Het samenpersen wordt gedaan met behulp van een mix van poeders en granulaat. De ingrediënten worden extreem hard samengeperst zodat de Bar tot een solide vorm komt. Deze solide vorm is makkelijk vervoerbaar en neemt minder ruimte in beslag dan een ouderwetse shampoofles. En hij past ook nog eens goed in je hand!  

 

Vertrouwde vorm
Maar hoe wordt zo'n lange, grote Bar dan gemaakt tot het HappySoaps-product zoals jij het kent? Handmatig en met liefde uiteraard! Elke Bar wordt handmatig gemaakt tot de vertrouwde vorm die jij kent. Dit wordt gedaan door de lange, grote Bar op maat te snijden en daarna onder een mal te leggen. Deze mal wordt dan heel hard in de Bar geperst. Hierdoor komt de vertrouwde vorm en het HappySoaps logo tevoorschijn. Precies zoals jij het gewend bent! Alle stukjes die overblijven worden uiteraard gebruikt om weer een nieuwe lange Bar te maken. Zo gebruiken we alles en verspillen we geen grammetje HappySoaps.

 

 
Verpakking
Nu de Bar is gemaakt zijn we bijna bij het eindproduct. Hij moet eerst nog verpakt worden. Alle HappySoaps verpakkingen worden gemaakt van 100% gerecycled kraft karton. Zo wordt er geen grammetje plastic gebruikt en zijn we een stuk minder belastend voor het milieu. Na gebruik kun jij de verpakking ook weer recyclen door deze bij het oud papier te gooien. Wie weet belandt hij dan later nog wel een keer om een van onze Shampoo Bars!  

 

 

Nu weet je meer over hoe onze HappySoaps Bars worden gemaakt. Wat heeft je het meest verrast? Laat het ons weten in de reacties!  Meepraten over HappySoaps en de ontwikkeling? Word dan lid van onze #TeamPlasticVrij Facebookgroep door hier te klikken.

Terug naar blog